Audio vodič

IVANEČKI BAJERI

IVANEČKI BAJERI

 

Nalazimo se kod lokaliteta Ivanečkih bajera, nekad močvarnog tla koje je postalo dom raznolikog ribljeg svijeta. Njihov nastanak potaknut je rudarskim oknima u podzemlju koja su se s vremenom urušila, stvarajući prostrane vodene površine. Ako uživate u ribolovu, koji mnogi ribiči opisuju kao čistu meditaciju, Ivanečki bajeri su nezaobilazno mjesto za posjetu. 

Kako biste uz ribolov mogli uživati u ovom prekrasnom ambijentu ne trebate brinuti o osnovnoj opremi jer se uz samu obalu nalazi Ribički dom. Ovaj dom može primiti 60 osoba u ugodnom ambijentu unutar, ali i do 200 osoba na prekrasnoj vanjskoj natkrivenoj terasi. Idealno je mjesto za uživanje u obroku i osvježavajućem piću dok uživate u slikovitom pogledu bajere.

Ovaj prekrasni krajobraz dom je sportskog ribolovnog društva Ivanec, koje skrbi za bogatstvo ribljeg svijeta na ovom području. 

Društvo ima nadležnost nad rijekom Bednjom, s dozvolom za ribolov od samih izvora pa sve do Završja. Također, nadležnost obuhvaća dio rijeke Plitvice te cijeli tok rijeke Bistrice, sve ivanečke bajere i jezera kao i bajere smještene u Cerju i Brodarevcu.

Ribolovci koji posjete ovo područje mogu uživati u bogatstvu različitih vrsta ribe. Ovdje u harmoniji mirnog suživota obitavaju šaran, amur, smuđ, štuka, linjak, diver, babuška, žutooka, karas, som, pastrvski grgeč i brojne druge vrste riba. Raznolikost ribljeg fonda pruža uzbudljive izazove za svakog ribolovca, bez obzira na iskustvo i preferencije.