Doživi i osjeti

Doživi & Osjeti

Malo je gradova u Hrvatskoj pa čak i u Europi, koji se mogu pohvaliti sličnim atributima. Moćna planina koja se uzdiže nad gradom i bdije nad njim. Brojna izvorišta pitke vode iz djevičanskih izvora podno planine koja gasi žeđ putnika na putu do nje. Očuvana priroda sa širokim spektrom ruralnih blaga, mlinarski lokaliteti s poučnom šetnicom, smaragdna jezera i bajeri poput dragulja utisnutih u tlo, očaravaju putnike željne autentične ljepote. Živopisne livade na kojima šareno cvijeće stvara tepih nevjerojatnih boja i oblika.

Ivanec je također grad bogate kulturno-povijesne baštine i sakralnih objekata, grad legendi i povijesti. Ovdje se isprepliću nevjerojatne priče dostojne filma ili uzbudljivog povijesnog serijala. Osim planinarenja postoje i brojne opcije ciklo turizma s atraktivnim ciklo dionicama te idealnim konfiguracijama za brdski i cestovni biciklizam.

Duhovi hrabrih vitezova, starih mlinara, požrtvovnih rudara i živahnih coprnica koračaju s vama skriveni iza tajanstvene koprene vremena, dok drevne crkve i tajanstveni objekti podsjećaju na vidljivo i nevidljivo bogatstvo ovog jedinstvenog gradića.