Pristup informacijama

Pristup informacijama

 

Pravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Turistička zajednica Grada Ivanca uređeno je Zakonom o pravu na pristup informacijama (NN 25/13); izmjena (NN 85/15); izmjena (NN 69/22) i Kriterijima za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije (NN 12/14); ispravak (NN 15/14), izmjene (NN 141/2022).

Zakonom se propisuju i načela prava na pristup, izuzeci od prava na pristup te postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama. Cilj zakona je omogućiti i osigurati informaciju fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti, sukladno zakonu.

Pravo na informaciju ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Turističkoj zajednici grada Ivanca. Ukoliko se zahtjev podnosi pisanim putem, potrebno je ispuniti Obrazac zahtjeva za pristup informacijama kojeg možete poslati:

  • na adresu: Turistička zajednica Grada Ivanca, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, 42240 Ivanec
  • elektroničkom poštom službeniku za informiranje: Jelena Županić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • donijeti osobno u Turističko-informativni centar, radnim danom od 7:30 do 15:30 sati

Prilikom podnošenja zahtjeva nije potrebno platiti dodatnu naknadu uz obrazac.

 

Dokumenti