Audio vodič

KOLEKCIONARSKI IZLOG

KOLEKCIONARSKI IZLOG

 

Što ovdje možemo vidjeti? Zamislite život naših predaka – djedova, baka, očeva i majki – koji su stoljećima prije nas naseljavali ova područja. Kako su obavljali svakodnevni rad? Kako su proslavljali blagdane i obiteljske trenutke? Kakvu odjeću su nosili i što su jeli? Što su čuvali u ormarima i škrinjama? Jesmo li sačuvali komadiće te prošlosti u svojim domovima i razumijemo li njihovu važnost?

Ivanečki Klub kolekcionara pruža odgovore na ta pitanja. Posjet izložbama Kluba i pogled na brojne izložbene eksponate može nas potaknuti na razmišljanje o prošlim vremenima i njihovoj vrijednosti. Ovdje se od zaborava čuvaju stari predmeti te se potiču mladi da cijene i prepoznaju važnost prošlosti. Kroz razne inicijative potiče se druženje, razmjena ideja i pomoć u nadopuni kolekcija.

Izlog ivanečkog Kluba kolekcionara zanimljiv je i jedinstven projekt izlagača i kolekcionara koji svakih nekoliko mjeseci mijenjaju postav i izlažu raznolike tematske male izložbe raznoraznih starih i odbačenih predmeta uporabne namjene. 

Prvi postav uredio je idejni začetnik, Boris Jagetić Daraboš koji je izložio rudarske karabitarice, lampe petrolejke, glačala na žar, mužare, stare satove i neke uporabne predmete od gline.