Aktivni odmor

Aktivni odmor

Neobično lijepa okolica je darovana Ivanečkom kraju. Prepun izvora pitke vode, starih mlinova, divnih crkvica i kapelica, malih brežuljaka koji se prostiru ponad davno nestalog svijeta vrijednih rudara i vitezova templara, Ivanec cijelo vrijeme priča svoju priču. Dopustite mu da vas osvoji i ispriča neku od brojnih tajni skrivenih u svom pitomom srcu. A to ćete najbolje saznati istražite li planinu Ivančicu - najvišu planinu Hrvatskog Zagorja, biciklirate li našim ciklo rutama koje prolaze najfotogeničnijim krajolicima koje možete zamisliti ili se uputite u šetnju po okolici.

Za odvažne avanturiste tu je i paragliding - mogućnost letenja uz razgled bajkovite panorame i upijanja prizora koji će vam se zauvijek urezati u dušu. Tu su i „Černe Mlake“, koje su po narodnim legendama poznate kao okupljalište vještica ili "zletište coprnica".

Danas su „Černe Mlake“ ugodno izletište okupano svježinom guste šume i predivnih livada do kojih možete doći krenuvši na Ivančicu planinarskim putem preko Mrzljaka. Ne znamo da li se coprnice još tamo okupljaju, možda su i one nestale kao brojna mitološka bića s naših prostora ili možda samo spavaju negdje na razmeđi svjetova čekajući dovoljno hrabre tragače da krenu tragovima legendi i istraže ovaj prostor.