Aktivni odmor

Lov i ribolov

Lov i ribolov su omiljeni hobiji koji promoviraju očuvanje prirode i odgovorno upravljanje prirodnim resursima. Za mnoge ljude ove aktivnosti predstavljaju priliku da pobjegnu iz gradske vreve i povežu se s prirodom na jedinstven i ispunjavajući način. U Ivancu možete uživati u ribolovu na Ivanečkim bajerima, a šume u blizini su idealno stanište za lovce.  Ribolovci koji posjete ovo područje mogu uživati u bogatstvu različitih vrsta ribe. Ovdje u harmoniji mirnog suživota obitavaju šaran, amur, smuđ, štuka, linjak, diver, babuška, žutooka, karas, som, pastrvski grgeč i brojne druge vrste riba..

Bogatstvo životinjskog svijeta - raj za lovce

Kad kažemo da je Ivanec prirodno blago tada mislimo i na bogatstvo raznorodnog životinjskog i biljnog svijeta. U nizinskim i brdsko-planinskim područjima unutar radijusa od 200 do 300 metara oko grada, susrećemo brojne divlje stanovnike koji žive miran suživot s ljudima i većinom gledaju svoja posla.

Među stanovnicima životinjskog svijeta spadaju: jelen, srna obična, svinja divlja, jazavac, kuna bjelica i zlatica, dabar, zec obični, lisica, čagalj, tvor, fazan, trčka skvržulja, golub divlji grivnjaš, patka divlja gluhara, vrana siva, vrana gačac, svraka, šojka kreštalica, grlica divlja, jastreb kokošar, škanjac mišar, kobac ptičar, kukuvica, žune i djetlići, gavran, čavka zlogodnjača, kos i mnoge druge vrste ptica i sisavaca.

Ova raznolikost divljeg svijeta obogaćuje okoliš grada i pomaže očuvanju biološke raznolikosti. Odgovoran i kontroliran lov divljači daje dodatnu dimenziju turističkoj ponudi Ivanca.