Aktivni odmor

Pedaliraj&uživaj

Osjeti prirodu, upoznaj Ivanec

Ivanečka ciklo turistička ruta predstavlja pravu oazu za ljubitelje biciklizma. Ova kružna ruta nudi mnoge prednosti i mogućnosti za istraživanje, a posebno je zanimljiva zbog svoje raznovrsnosti. Ovdje ćete naići na pravi kolaž prirodnih i kulturnih ljepota, a pedalirati možete danima ili samo par sati, ovisno za koju se rutu odlučite. Na proputovanju biciklom možete stati i upoznati brojne crkvice, kapele, utvrde, prirodne fenomene, šetnice s potocima i slapovima, naše kurije i posebne povijesne građevine. Također svugdje možete dobiti okrijepu u vidu ukusne domaće hrane i pića, poželite li se odmoriti i osvježiti. Preko 80 km čistog užitka čeka na vas!

Provjerimo uzbudljive rute na dva kotača

Krenimo na putovanje Ivanečkom cikloturističkom rutom. Ova ruta ne vodi samo kroz grad Ivanec, već i kroz niz drugih idiličnih mjesta, stvarajući nevjerojatan cikloturistički doživljaj. Krenemo li sa suhoparnim činjenicama, tada morate znati da duljina Idejne ivanečke cikloturističke rute iznosi 63 kilometra, a najviša točka nadmorske visine doseže visokih 478 metara.  Sama ruta je kružnog karaktera, a putovanje počinje na  Trgu hrvatskih ivanovaca i Frankopanskoj ulici.

Na ovom putovanju kroz administrativno područje grada Ivanca pozdraviti će vas Ivanec i brojna pitoreskna sela: Grad Ivanec, Prigorec, Ivanečka Željeznica, Željeznica, Margečan, Osečka, Pece, Radovan, Gačice, Stažnjevec, Lukavec, Cerje Tužno, Salinovec, Ivanečki Vrhovec, Punikve, Horvatsko, Jerovec, Lančić, Vuglovec, Kaniža, Gečkovec i Knapić. S ovom rutom imate priliku istražiti bogatstvo prirode, kulture i povijesti ovog područja, dok neometano uživate u prekrasnim vidicima.

Puna dužina Ivanečke ciklo turističke rute i njenih integriranih cjelina iznosi impresivnih 86.6 km, a putovanje na dva kotača pretvara se u nezaboravno iskustvo za svakog ljubitelja prirode i avanture. Kada kažemo pet cjelina, mislimo na odvojke koji se nadovezuju na glavnu rutu duljine 63 kilometra.

Ivanečkim krajem prolazi i županijska „Velika-mala“ ciklo turistička ruta, kao i ruta „Od dvorca do dvorca“. Više informacija o njima pronađite na www.bike-routes-vzz.com