Aktivni odmor

U zdavom tijelu i duh je zdrav

U gradu Ivancu svi sportski entuzijasti i rekreativci imaju obilje mogućnosti za aktivno provođenje slobodnog vremena. Grad se ponosi s dva moderna igrališta za odbojku na pijesku koja su postala središte razvoja odbojkaškog sporta u Ivancu. Ova igrališta površine 1.000 m2, namijenjena su svima: djeci, učenicima, rekreativcima, odbojkaškim klubovima i svim zaljubljenicima u ovaj dinamični sport.

Za ljubitelje tenisa tu je „Tenis centar Ivanec“ koji uspješno posluje od 1995. godine. Ovaj centar nudi tri teniska terena, od kojih jedan ima posebno osvjetljenje za noćnu igru. Tijekom hladnijih mjeseci, u listopadu se podiže balon koji omogućuje igru tijekom cijele godine. Škola tenisa pod stručnim vodstvom, omogućuje svima da poboljšaju svoje teniske vještine. Osim tenisa u sklopu centra nalazi se multifunkcionalno igralište za sportove na pijesku, a tu je i uređeno igralište za djecu.

Za adrenalinske avanturiste „Skate i Biciklistički park“ nude idealan prostor za skejtanje, bicikliranje i trčanje. Ovdje su montirane skate i biciklističke rampe, dok teretana na otvorenom koristi profesionalne sprave za vježbanje snage.

Za one koji traže uzbuđenje i izazov, „Hacienda Centar“ je pravo mjesto. Ovdje možete iskusiti paintball u šumskom terenu, testirati svoju hrabrost i taktiku te osvojiti najviše bodova kroz timski rad i komunikaciju. Osim paintballa možete se okušati u raznim sportovima na univerzalnom terenu, šetati šumom ili uživati u roštilju na drvenoj terasi okruženoj prirodom.

Sportska dvorana u Srednjoj školi Ivanec okuplja sportaše i rekreativce iz cijelog grada. Osim rukometa, malog nogometa, košarke i odbojke, dvorana je prilagođena za održavanje različitih događanja i koncerata. S kapacitetom tribina od 1500 sjedećih mjesta, može primiti dodatnih 1500 posjetitelja tijekom koncerata. Dvorana je opremljena garderobama, tuševima, fitness centrom i ugostiteljskom ponudom. Dostupna je za iznajmljivanje od 15:30 do 23 sata.