Doživi i osjeti

Muzej planinarstva

Muzej planinarstva

 

Muzej planinarstva nije samo jedinstven u hrvatskim okvirima već predstavlja i riznicu priča o planinarstvu kao načinu života. Središnji fokus muzeja usmjeren je na neraskidivu povezanost planine Ivančice s prirodom i čovjekom, stvarajući trajnu vezu između njih.

Muzej čuva planinarsku tradiciju i kulturno-povijesno blago Ivanca. Ovdje se održavaju različita kulturna događanja, izložbe, predstavljanja knjiga te manifestacije poput "Noći muzeja". Učenici, grupe posjetitelja i pojedinci mogu posjetiti muzej uz prethodnu najavu i doživjeti intrigantan svijet Ivanca putem filma "Ivanečke baštinske priče". Kustosica će rado podijeliti povijest Ivanca i planinarstva u ovom kraju sa svakim posjetiteljem.

Budućnost muzeja donosi stalni postav posvećen povijesti planinarenja u Ivancu zajedno s njegovanjem kulturno-povijesne baštine, umjetničkog stvaralaštva i suvremenog umjetničkog izričaja.

U prizemlju Muzeja planinarstva smještena je i suvenirnica. U prodaji su razni suveniri, svi označeni logom Ivanec – Planinarski grad: medalje s likom planinara, značke s grbom Grada Ivanca, planinarske torbe, vjetrovke, pljoske, planinarske šalice, boce za vodu, kompleti šalica i sl.

 

Radno vrijeme Muzeja
Radnim danom

Ponedjeljak - Petak
09.00 - 17.00 sati

Radno vrijeme za posjetitelje

Ponedjeljak - Petak
13:00 - 17:00 sati

 

Radno vrijeme suvenirnice
Radnim danom

Ponedjeljak - Petak
09.00 - 17.00 sati