Privacy policy

Politika privatnosti

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA IVANCA
Trg hrvatskih ivanovaca 9b
42240 Ivanec
OIB: 14546502868

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti, utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s našim aktivnostima, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka ljudska su prava. Turistička zajednica Grada Ivanca (TZGI) ima dužnost brinuti za privatnost pojedinaca čije osobne podatke obrađuje i pohranjuje. Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

TZGI drži se sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svih pojedinaca čije osobne podatke prikuplja:

  • Ne prikuplja više informacija nego što je potrebno
  • Osobne podatke ne koristi u svrhe koje nisu navedene
  • Ne čuva osobne podatke ako više nije potrebno
  • Nikada ne prodaje, posuđuje ili distribuira niti javno objavljuje osobne podatke
  • Osobne podatke ne šalje trećim stranama bez vašeg znanja
  • Ne koristi nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje
  • Osobne podatke ne prenosi izvan EU/EEA
  • Kontinuirano osigurava da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati ovu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete za to izdvojiti vrijeme i posvetiti pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ako ćete, nakon što ih pročitate, imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka ili nam želite prenijeti
svoje ideje i preporuke, molimo obratite nam se putem kontakata Službenika za zaštitu podataka:

Povjerenik za zaštitu osobnih podataka: Romana Pomper Pozder
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ova Politika privatnosti, kao i naša internetska stranica, dizajnirana je sa svrhom osiguranja visoke razine zaštite vaših osobnih podataka te će se kontinuirano ažurirati i unaprjeđivati.

Ova Politika privatnosti ažurirana je 12. prosinca 2023. godine.

Direktorica
Romana Pomper Pozder

VODITELJ OBRADE

TZGI nastupa u odnosu na vaše osobne podatke u ulozi voditelja obrade koji određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka. Voditelj obrade vaših osobnih podataka putem ove web stranice je:

Turistička zajednica Grada Ivanca
Trg hrvatskih ivanovaca 9b
42240 Ivanec
OIB: 14546502868

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Obrade u okviru usluga koje pruža TZGI

TZGI vrši obrade sljedećih osobnih podataka:

  • obradu osobnih podataka kandidata za zapošljavanje i zaposlenika pri sklapanju i izvršavanju ugovora o radu,
  • obradu osobnih podataka fizičkih osoba koje TZGI angažira temeljem ugovora o djelu i ostalih ugovora,
  • obradu osobnih podataka radnika zaposlenih kod ili ovlaštenih predstavnika dobavljača i isporučitelja usluga za TZGI,
  • sve druge aktivnosti obrade osobnih podataka koje TZGI obavlja u okviru izvršavanja ugovornih obveza,

te prikupljene i obrađivane osobne podatke na siguran način pohranjuje u rokovima usklađenim sa zakonskim obvezama.

Mrežna stranica

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naših e-mail adresa, TZGI prikuplja informacije o vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime i prezime, adresa e-pošte) ili pošaljete izravnom e-mail porukom bit će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. TZGI neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup. Podaci će biti korišteni isključivo u svrhe daljnjeg kontaktiranja i odgovora na vaš upit.

Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost nositelja roditeljske odgovornosti prije davanja osobnih podataka. TZGI putem vlastite web stranice svjesno ne prikuplja osobne podatke djece mlađe od 16 godina bez odgovarajućeg pristanka nositelja roditeljske odgovornosti.

Ako ste mlađi od 16 godina, molimo da nam ne šaljete nikakve osobne podatke, uključujući svoje ime, adresu, broj telefona ili email adresu e-pošte bez pristanka svojih roditelja ili skrbnika. U svakom slučaju u kojem spoznamo kako smo prikupili ili primili osobne podatke djeteta mlađeg od 16 godina, a bez privole nositelja roditeljske odgovornosti, takve podatke ćemo bez odlaganja obrisati. Ukoliko raspolažete informacijom da su do nas došli podaci djeteta mlađeg od 16 godina, molimo kontaktirajte našeg Službenika za zaštitu podataka na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Naše web stranice sadrže veze na druge web stranice i stranice na društvenim mrežama, te se na njih ne odnosi naša Politika privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

Kolačići (Cookies)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem računalu ili uređaju koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice.
Nužni kolačići, odnose se na funkcionalnost naše webstranice. To su kolačići: joomla session kolačić (koji prati broj aktivnog korisnika na webstranici), cloudflare kolačić (pomaže u spriječavanju malicioznih posjetitelja, minimizira blokiranje legitimnih posjetitelja), cookies settings kolačić (pamti korisničke postavke o kolačićima na webstranici)

Za uporabu ostalih kolačića kojima bismo prikupljali vaše osobne podatke neophodna je vaša prethodna privola, a i u slučaju izostanka vaše slobodne privole vi i dalje možete u potpunosti koristiti našu mrežnu stranicu i imati neometan pristup do svih njenih sadržaja. To su:

Analitički kolačići (google analytics) omogućuju nam da pratimo broj posjetitelja naše web stranice, da vidimo kako se posjetitelji kreću po web mjestu kada ga koriste, te da zabilježimo koji sadržaj pregledavaju. Analitički kolačići nam pomaže da poboljšamo uslugu koju vam nudimo te da naši korisnici brže pronađu informacije koje traže.

Kolačići za društvene mreže. Ovi kolačići omogućuju vam dijeljenje sadržaja webstranice na platformama društvenih mreža (npr. Facebook, Twitter). Mi nemamo kontrolu nad ovim kolačićima jer ih postavljaju same vanjske platforme.

OVLAŠTENI IZVRŠITELJI OBRADE

Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka u ime TZGI na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora koji osiguravaju visoku razinu zaštite osobnih podataka. Ti su poslovni suradnici obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka. U okviru svog djelovanja TZGI koristi usluge tvrtki u svojstvu izvršitelja obrada koji obrađuju osobne podatke za svrhe ispunjenja zakonskih obveza i održavanja IT sustava i programskih rješenja nužnih za izvršenje usluga TZGI.

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada TZGI prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere koji osiguravaju traženu razinu sigurnosti obrada podataka.

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je TZGI prikupio o vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje TZGI ima o vama,
  • BRISANJA osobnih podataka koje je TZGI prikupila o vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane TZGI a,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane TZGI a, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje TZGI ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

  • osobnim dolaskom radnim danom u vremenu od 08:00 do 14:00 sati u sjedište TZGI,
  • pismom na adresu TZGI.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Selska cesta 136
HR - 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609 000
Fax: +385 1 4609 099
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Web: http://www.azop.hr

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.