Sastanak stručne skupine

sastanak strskupine2 7Održan je drugi zajednički radni sastanak iniciran od strane Turističke zajednice, na kojemu su između ostalog razmatrane konkretne mogućnosti s ciljem turističke valorizacije prisutnih potencijala na području grada Ivanca.

Sastanak se je održao na terenu to jest zanimljivom turističkom lokalitetu u Margečanu kod vodenice, sukladno dogovoru održanog prvog sastanka. Također jedan od primarnih ciljeva je snimanje situacije to jest formiranja tima koji raspolažu vještinama i znanjem i kojima je interes turistički razvoj, a samim time i sveukupni razvoj društva naše regije.
Prisutni su bili pojedinci, predstavnici Mjesnog odbora i udruga prije svega udruga Margareta iz Margečana, Biciklistički klub "Ivanščica" i udruga Ivanečki vitezovi.
Tema sastanka: Razmatranje prijedloga i radnog materijala konkretnih mogućnosti s ciljem turističkog razvoja.
Posebna koncentracija je bila usmjerena na prisutne ivanečke potencijale i sadržaje s izraženom perspektivom globalnog razvoja. Između ostalog radi se o ciklo, eko, kulturnom, ruralnom, avanturističkom i planinskom turizmu uz eno gastro ponudu te pružanje obiteljskog smještaja.
U okvirima osnovnih oblika turizma razmatrani su prijedlozi za razvoj tematskih šetnica i staza. S obzirom na zanimljivo geostrateško područje i prisutnim iznimno interesantnim potencijalima pruža nam se mogućnost svekolike turističke produkcije.
Primarni cilj projekta je stvaranje konkretnih gotovih turističkih sadržaja prema fazama realizacije s mogučnošću uključivanja svih zainteresiranih pojedinaca i skupina što će u konačnici pozicionirati grad Ivanec s prepoznatljivim turističkim identitetom. Realizacija je uvjetovana kvalitetnom vizijom i podlogom a obuhvača: pripremu, sadržaj, održivost i ekonomska isplativost kako za pojedinca tako i za širu društvenu zajednicu.

Na tragu dogovorenih zadataka i aktivnosti što će se u budućem razdoblju realizirati prema terminskom planu, održat će se slijedeći sastanak također na terenu.

Slični članci