Biciklijada ivanečkog kraja „Med skrajski bregi“ odličan promotor Ivanečke cikloturističke rute

U nedjelju, 27. kolovoza, u organizaciji DŠR Salinovec održana je Biciklijada ivanečkog kraja "Med skrajski bregi" na koju se odazvalo čak 92 sudionika.

Kako se radi o biciklijadi koja već 12. puta za redom stvara temelje u promoviranju ivanečkoga kraja kao idealnog za istraživanje na dva kotača, biciklijadu je i ove godine osim Grada Ivanca i Zaklade sv. Mihael, financijski i putem promotivnih materijala poduprijela i Turistička zajednica Grada Ivanca koja na razvoju cikloturizma intenzivno radi unatrag nekoliko godina.

Vozilo se rutom Salinovec – Ivanečka Željeznica – Stažnjevec – Cerje Tužno – Druškovec – Ribić Breg – Jerovec – Ivanec – Salinovec, dugom 27 km.

Uz nagrade osigurane iz donacije Zaklade sv. Mihael i TZ Ivanec, posebne nagrade je dodijelio i organizator. Mladom nadom biciklijade proglašen je 7-godišnji Vito Cerovčec, koji je odvozio svih 27 km trase.

Nikola Jelić (75) proglašen je uzorom mladih, titulu miss bicikla osvojila je Dunja Cerovčec; nagradu za oldtimer godine dobio je Zvonko Kušter, a za Otkačenka godine proglašen je Mladen Malić iz Zagreba.

Iako se svake godine mijenja, ruta biciklijade velikim se dijelom poklapa sa Ivanečkom cikloturističkom rutom (ICR)*, koja je trasirana prošle godine. Zbog toga je upravo start biciklijade na koju su se uključili brojni biciklisti rekreativci, od kojih su neki stigli i iz udaljenijih krajeva, bila odlična prilika za upoznavanje sudionika sa rutom. Promovirajući samu rutu putem nedavno izrađenog loga apliciranog na majici, ispred TZGI sve prisutne pozdravila je direktorica, Romana Pomper Pozder, dok se u ime Grada Ivanca obratio zamjenik predsjednika Marko Friščić.

Jedna od inačica nedavno predstavljene „Planinarske torbe“ savršeno pristaje i na bicikl, što je na svom biciklu iz 1950-ih godina demonstrirao predsjednik Turističke zajednice Grada Ivanca, Boris Jagetić Daraboš.

Prekrasni krajolici, priroda, gastronomija, ljudi, a vrlo često i teško dostupni lokaliteti, najbolje se mogu upoznati na biciklu, što su sudionici ove biciklijade imali prilike potvrditi iz prve ruke, a osim planinarenja i pješačenja, upravo je biciklizam dodatni sadržaj koji će povećati atraktivnost i sadržajnost Ivanca kao turističke destinacije.

*Ivanečka cikloturistička ruta (ICR) kružna je ruta na koju je moguće priključiti se s bilo lokacije jer ruta prolazi gotovo svim naseljima i dijelovima administrativnog područja grada Ivanca. ICR spaja sve najvažnije i najzanimljivije lokalitete ivanečkoga kraja koje je najlakše upoznati na biciklu.

 

Pogledajte galeriju fotografija

 

Slični članci