Završena trodnevna edukacija za početnike u turizmu

Održavanjem trećeg modula, u sklopu kojeg su polaznicima predstavljene informacije o marketingu destinacije i institucionalnoj podršci razvoju turizma, u četvrtak, 2. ožujka, završena je trodnevna radionica namijenjena poduzetnicima početnicima u sektoru turizma.

Organizirala ih je gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec d.o.o. u sklopu EU projekta BOND II (Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2), uz velik interes i odaziv poduzetnika i građana koji planiraju pokrenuti poslovanje u turizmu.

Tijekom trodnevna rada polaznicima su prezentirane sve važne informacije potrebne za uspješan start i poslovanje u turizmu: pravni oblici poduzetništva (privatni iznajmljivač, OPG, obrt, poduzeće…), zakonodavni okvir (troškovi, računovodstvene i porezne obveze i sl.), preduvjeti za početak djelatnosti (uvjeti kategorizacije, dobivanja dozvole za rad dr.) te važnost klasičnog i digitalnog marketinga za razvoj poslovanja i pozicioniranje na tržištu.

Ove teme okupljenima su prezentirale stručne suradnice Monika Petrovečki, Martina Car Matišić i Nina Novinić.

Zadnjeg dana radionice je direktorica Poslovne zone Lana Labaš u svom izlaganju pojasnila važnost brendiranja i marketinga destinacije Ivanec, s posebnim osvrtom na brend i logo Ivanec - Planinarski grad. 

Tamara Kljunić iz Projektnog ureda za EU fondove predstavila je vanjske izvore sredstava za projekte iz sektora turizma, s naglaskom na Program dodjele bespovratnih potpora Grada Ivanca u turizmu za 2023. godinu, koji obuhvaća niz financijskih mjera, uz dodatne olakšice, oslobođenja i besplatne usluge.

Direktorica TZ Grada Ivanca Romana Pomper Pozder predstavila je dosadašnje i planirane aktivnosti TZ-a, sudionike upoznala s opsegom posla TZ te ih pozvala na predstavljanje svoje ponude u prostorijama TZ kako bi mogli ostvariti dugoročnu, uzajamno korisnu suradnju.

Zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić, predstavio je prostorne i komunalne preduvjete za privatno ulaganje u turističke objekte i ponudu.

U provedenoj anketi polaznici su istaknuli kako su zadovoljni organizacijom, sadržajem i načinom izvođenja edukacije te su ujedno predložili teme budućih edukacija za sektor turizma, koje će Poslovna zona i dalje organizirati.

M. Friščić na kraju je polaznicima uručio potvrde o sudjelovanju te im poželio sreću i uspjeh u njihovim poslovnim turističkim poduhvatima.

Po dovršetku edukacije, druženje je nastavljeno u neformalnom tonu, s ciljem boljeg upoznavanja ali i povezivanja i umrežavanja sudionika.

 

Izvor: Grad Ivanec

Slični članci