Uz 11. prosinca - Međunarodni dan planina

TZ grada Ivanca inicirala je i dizajnirala izradu prigodnog žiga povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina koji se obilježava danas, 11. prosinca.

Žig je izradila Hrvatska pošta i bio je u upotrebi samo jedan dan u Poštanskom uredu Ivanec, nakon čega se trajno pohranjuje u Muzeju pošte u Zagrebu. Sva pošta koja je odaslana 11. prosinca bila je žigosana s ovim prigodnim žigom. Ovo je posljednji prigodni žig iz Ivanca koji se aplicira uz poštansku marku čija vrijednost je izražena u kunama.

Ujedno smo izradili i izdali prigodne omotnice s tri mutacije razglednica koje su bile dostupne u petak (9. prosinca) na prijemnom šalteru u Gradskoj vijećnici. U sklopu Adventa u Ivancu, dio kompleta smo osigurali da se besplatno podjele našim građanima, preostalo je samo da posjete poštanski ured u Ivancu i isto obilježe prigodnim žigom.

Sam žig ujedno je bio promoviran i putem web stranica Hrvatske pošte.

Cilj ovih aktivnosti je kroz uključivanje u međunarodni trend obilježavanja važnih obljetnica promovirati novi turistički brend Grada Ivanca na globalnoj razini, a samim time oplemeniti i postojeće sadržaje dostupne svim posjetiteljima kao i domicilnom stanovništvu.

Više o svemu putem slikica

Slični članci