2. rudarski cener

Turistička zajednica grada Ivanca u suradnji s AK Varaždin pod pokroviteljstvom Grada Ivanca nastavili smo s organizacijom novog sadržaj to jest drugu atletsku utrku „Rudarski cener“ u sklopu kulturno-turističke manifestacije Ivanečki rudarski dani. Ovakva rudarska utrka jedina je takva u Hrvatskoj, a održala se 03.prosinca povodom spomendana sv. Barbare - zaštitnice rudara s početkom u 10 sati. Održane su dvije utrke, glavna u dužini od 10 km i druga u dužini 2.8 km. Start utrka bio je na Trgu hrv. Ivanovca, a cilj u novouređenom gradskom parku kod paviljona.

Unatoč kišnom i prohladnom vremenu okupilo se 140 sudionika koji su istrčali zadane dionice.

Manifestacija i cijelo događanje je obilježeno lijepom i pozitivnom atmosferom svih sudionika koji će zasigurno sa sobom ponijeti lijepe emocije. U sajamskoj kućici za sve sudionike i posjetitelje članovi udruge „Maska“ pripremili su autohtone domaće tradicijske delicije. Velika zahvala vrijednim članovima!

Turistička zajednica je osigurala mnogobrojne promotivne materijale i suvenire za sve prvo nagrađene.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima a posebno pokrovitelju Gradu Ivancu, AK Varaždin i svim vrijednim članovima-volonterima, udruzi Ivanečki vitezovi, pojedincima i ustanovama!

Utrku 2. rudarski cener podupire Ministarstvo turizma i sporta RH te Hrvatska turistička zajednica i TZ Varaždinske županije, koje su je i publicirale na svojim web stranicama.

Zahvala i svim sponzorima!:)

Više o svemu putem slikica

Foto: Zdenko Horvat

Slični članci