Rudarske i viteške prezentacije

65113053 2429399077111942 130336705357021184 nNa lokalitetu stare tržnice održana manifestacija Ivanečki rudarski dani 2019. Prisutne su bile tematske rudarske i viteške srednjevjekovne prezentacije naše baštine.
U sklopu manifestacije pripremljena je bila svojevrsna izložba srednjevjekovnog alata i oružja. Trakošćanski streličari su prezentirali vještine baratanja lukom i strijelom, što su isprobali i neki posjetioci. Udruženje iz Stubice je uprizorilo atraktivne scenske borbe kao i legende o coprnicama uz pomoć naših povijesnih postrojbi, Ivanečke rudarske čete i Vitezova ivanovca.

Ove godine izradili smo bakrenjak povodom obilježavanja 10. obljetnice povijesne postrojbe Vitezova ivanovca. U samom kovanju okušali su se i neki gosti, nije izostalo i isprobavanje povijesnih odora i fotografiranje.
Ujedno svi posjetioci su se mogli opskrbiti i promo materijalima koji su bili dostupni na dva štanda.
Zanimljiv program se odvijao sve do nevremena što nas je djelomično spriječilo u daljnjem nastavku planiranih aktivnosti.
Organizaciju manifestacije potpisuje Tz grada Ivanca uz suorganizaciju udruge Ivanečki vitezovi. Pokrovitelj je grad Ivanec uz podršku Hrvatske i županijske turističke zajednice, Varaždinske županije i Zagrebačke banke.
Zahvaljujemo svim gostujućim skupinama i udruženjima na realiziranom programu, te svim pojedincima, ustanovama i medijima na pomoći oko održavanja manifestacije!
Više o svemu putem slikica.

Slični članci