Dani hrvatskog turizma 2018.

danihrvatskogturizma5Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hgk održani su na otoku Hvaru u gradu Hvar – najveći tradicionalni skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj koji se ove godine održao 24. i 25. listopada.
Dvodnevni program ove manifestacije donio je pregršt edukativnih predavanja, radionica i okruglih stolova vodećih domaćih i svjetskih turističkih stručnjaka, a ovogodišnji Dani hrvatskog turizma okrunjeni su dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, dodijeljene su turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna, turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Marina godine, Restoran godine, Kamp godine, Turistička agencija godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine i nagrada „Anton Štifanić“ – za životno djelo. Podijeljeno je deset nagrada koje su uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.
Dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma u gradu Hvaru na otoku Hvaru, a na manifestaciji je sudjelovalo preko tisuću i osamsto sudionika iz hrvatskog turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života.

Ivanec među pet finalista

Najuspješnija destinacija ruralnog turizma

GODIŠNJE HRVATSKE TURISTIČKE NAGRADE projekt je Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.
Temeljem raspisanog natječaja Hrvatske turističke zajednice prema određenim kriterijima Tz grada Ivanca je na natječaj prijavila destinaciju Ivanec u potkategoriji Najuspješnija destinacija ruralnog turizma. S obzirom da smo zadovoljavali sve propisane kriterije za potrebe prijave Tz je izradila prezentaciju koja obuhvaća cjelokupni opis uz prisutnost fotografija cijelog našeg kraja. Natječaj je bio otvoren od 20. srpnja do 13. kolovoza, a u tom razdoblju od predstavnika turističkih klastera zaprimljene su ukupno 44 kandidature. Sukladno bodovanju i kriterijima, destinacija IVANEC bio je jedan od finalista unutar potkategorije Najuspješnija destinacija ruralnog turizma.
Drugi krugu ocjenjivanja finalista održao se u Karlovcu uz pripremljenu prezentaciju od strane grada Ivanca koju je kvalitetno prezentirala gđa. Marina Držaić, pročelnica
Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu uz prisutnost voditelja Tz grada Ivanca Borisa Jagetić Daraboš . Tom prilikom stručnom povjerenstvu smo uz prezentaciju približili naš Grad i putem promo materijala, publikacija i suvenira. Ovom prilikom zahvaljujemo gradonačelniku gosp. Miloradu Batiniću, pročelnici Marini Držaić i svima ostalima na velikom angažmanu !
U finalu su se natjecali pet destinacija: Ivanec, Motovun, Otočac, Dalmatinska Zagora, Gupčev kraj.
Ovogodišnji laureat u toj kategoriji je Dalmatinska Zagora.
Posebno nas raduje što je valoriziran i prepoznat naš rad svih proteklih godina na nacionalnoj razini. Destinacija Ivanec obuhvaća napredak u svim segmentima (turizam, kultura, razvoj novih sadržaja, priroda i okoliš, infrastrukturni projekti, hortikultura…) najvažniju ulogu svim područjima imaju ljudski resursi što je istaknuto na DHT. „Čovjek ključ uspjeha“ .
Veliki razlog zadovoljstva predstavlja što je Ivanec ušao u samo finale pored mnogobrojnih gradova iz priobalja, te je samim time još više izražen naš evidentan napredak. Samim time ujedno je na jedan kvalitetan način prezentiran naš Grad diljem Lijepe naše.
Između mnogobrojnih nagrada u raznim kategorijama Zagreb je osvojio titulu, turistička destinacija godine. Prvi puta ova velika prestižna nagrada ide na kontinent.
Tijekom najznačajnije turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, koji se ove godine odvijali u Gradu Hvaru na otoku Hvaru, održalo se ukupno osam skupova. Koliko je važna promocija cjelokupne gospodarske, društvene i kulturne ponude Hrvatske, koja je sadašnjost i budućnost te koliko je utjecajna i vrijedna promocija i rad turističkih blogera, samo su bile neke od tema skupova.
Uz prisutne turističke predstavnike Varaždinske županije, (Varaždin, Ludbreg, Lepoglava, N. Marof, V. Toplice) na Danima hrvatskog turizma ispred Tz grada Ivanca sudjelovao je Boris Jagetić Daraboš, Turistička zajednica grada Ivanca.Korišten izvor: Ministarstvo turizma RH

Slični članci