Ivanečka gljivarijada

Ove godine manifestacija se održala u dva termina to jest vikenda.

Bilo je tu svega od gljiva, pečenih kestena, gljivarskog gulaša, kolinjske juhe raznih domaćih autohtonih delicija. Pokazne vježbe traženja podzemnih gljiva prije svega tartufa. Izbora najljepše košarice i vrganja. Sve pod budnim okom vitezova. Šarenilo boja preplavile su ivanečki park i cijelo područje.

Kao posebnost ističemo pronalazak prvog crnog tartufa u šumama Planinarskog grada.

Mlinarska šetnica, mostovi i izvorišta blistaju - u cvijeću!

TZ grada Ivanca tradicionalno, godinama utječe što direktno i indirektno na hortikulturno oplemenjivanje prostora kao i ciljanih zanimljivih turističkih sadržaja.

U ovome slučaju koncentracija je usmjerena na interpretacijske ploče mlinarske šetnice vezano na Ivanečke mlinove.

Zahvaljujemo svima na pomoći!hortikultura

Cikloturizam u Ivancu

Prilog o projektu objavljen u aktualnom broju Varaždinskih Vijesti.

Unatrag jedno duže razdoblje intenzivno i aktivno radimo na zahtjevnom programu razvoja ciklotrurizma u Ivancu. Prije svega povezivanje sadržaja i valorizacija prisutnih potencijala...

cikloturizam

Brdski maraton Ivanec-Novi Marof

U nedjelju 29.05. održan je brdski maraton Ivanec-Novi Marof.

Utrku je organizirao Atletski klub Varaždin, a održana je pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističke zajednice grada Ivanca.

Turistička zajednica je za sve prvonagrađene pripremila prigodne promotivne pakete.

Dodatan i zanimljivi sadržaj samoj manifestaciji osigurali su članovi udruge Ivanečki vitezovi u replikama povijesnih odora koji su kod dvorca Bela dočekali sve sudionike.

Čestitke svima koji su sudjelovali.

Više o svemu putem slikica.

Foto: AK Varaždin i Tz grada Ivanca

Gospodarski sajam u Varaždinu

Tijekom vikenda, 20. i 21. svibnja, održan je 8. Gospodarski sajam Varaždin, na kojem su se vrlo uspješno predstavili Grad Ivanec, Turistička zajednica, poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. te više suizlagača iz poduzetničkog, poljoprivrednog i turističkog sektora, kao i udruge civilnog društva.

TZ grada Ivanca je za ovu prigodu pripremila promotivne materijale, suvenire, banere i sve ostalo s ciljem promocije Ivanca.