Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

ivanecki rudarski2013 2

Ivanec, 30. studenog 2013.

Organizator: logo tz Suorganizator: iv vitezovi Pokrovitelj: logo ivanec

Program:

9.30 Trg hrvatskih ivanovaca

 • Svečano postrojavanje Ivanečke rudarske čete s rudarskom postrojbom iz Murskog Središća
 • - smotra postrojbi
 • - fotografiranje

10.00 Terasa restorana Paradiso - Trg hrvatskih ivanovaca 9

 • Prezentacija i degustacija rudarske autohtone hrane i pića u ponudi ivanečkih ugostitelja (rudarski sendvič, gulaš, kruh, klipić, čaj, "kubik" ...)
 • Tematska prezentacija i degustacija jela u ponudi učenika Gospodarske škole Varaždin i S.Š. "Arboretum Opeka" Marčan
 • Glazbeni program u izvođenju sastava "Faringaši"
 • Rudarska izložba na otvorenom

11.00 Restoran Paradiso - Trg hrvatskih ivanovaca 9

 • Podjela Priznanja "Cvijet za ljepši grad"
 • nastavak druženja uz degustaciju rudarskog čaja

17.30 Okupljanje ispred župne crkve Sv. Marije Magdalene
18.00 Sv. Misa u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene
19.00 Rudarsko druženje

Manifestaciju podupiru:

min turizma   htz   tz vz

 

Manifestaciju medijski podržavaju:

radio ivanec vz tjednik vz vijesti htz bijela turizam info

 

Ivanečki rudarski dani su turističko-kulturna manifestacija kojom se posjetitelji upoznaju sa životom nekadašnjih ivanečkih rudara a za cilj ima povezati turističku, gospodarsku i kulturna ponudu, unaprijediti Ivanec kao turističku destinaciju, te utjecati na svijest o očuvanju kulturne baštine ivanečkoga kraja.
Ivanečkim rudarskim danima i raznim sadržajima želi se promovirati autohtoni suveniri, rudarsko zvanje, pridonijeti očuvanju povijesnog naslijeđa ivanečkog kraja te educirati posjetitelje o rudarskoj povijesti. Ovogodišnji Ivanečki rudarski dani obilježavaju se mimohodom povijesne postrojbe, misom u Župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene, izložbom, glazbenim programom te prezentacijom autohtone kuhinje. Također, u manifestaciji Ivanečki rudarski dani sudjeluju i druge udruge ivanečkog kraja, primjerice Udruga Ivanečki vitezovi, koja također djeluje na očuvanju kulturne baštine Ivanca. Naime u Ivancu se nalazi Stari grad koji je bio kastrum vitezova ivanovaca i u sklopu kojeg se nalazila i kapela Sv. Ivana Krstitelja.
Ivanečke rudarske dane organizira Turistička zajednica grada Ivanca , uz pokroviteljstvo Grada Ivanca.
Primarno nam je stvoriti kvalitetne preduvjete i gotove sadržaje specifične za našu mikroregiju te ih promovirati diljem Hrvatske s ciljem pridobivanja potencijalnih posjetioca.
Glavni cilj projekta-manifestacije je kvalitetan spoj baštine-kulture-gospodarstva-turizma i promocije.
Također jedan od ciljeva je ukazati i zainteresirati građane te njihovo aktivno uključivanje u sprečavanju materijalne i nematerijalne kulturno povijesne baštine našega Grada, što znači da jednim kvalitetnim pristupom je neizostavno uključivanje mlađe populacije stanovništva.
Opće je poznato da razvoj turizma u europskim gradovima danas je nezamisliv bez kulturno turističkih manifestacija, turističkih proizvoda i sadržaja, kao osnove turističkih destinacija.