Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Dan grada Bakra 2013

bakar2013 10Na poziv Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra, Tz grada Ivanca i članovi Ivanečkih vitezova – Ivanečke rudarske čete sudjelovali su 13.07.2013 u proslavi Dana Grada Bakra.

U sklopu cjelodnevnog programa proslave osobito se izdvajaju dva atraktivna događaja - mimohod povijesnih postrojbi i „Pomorska bitka", rekonstrukcija povijesnog pomorskog napada, kada su Mlečani po posljednji puta pokušali osvojiti Bakar daleke 1616. godine.
Nakon svečanosti polaganja vijenaca na Spomeniku Domovinskom ratu, krenuo je mimohod dvadesetak povijesnih postrojbi Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je završio postrojavanjem i predajom prijavka gradonačelniku na Žalu ribara.
Prema riječima prisutnih posjetioca na dostojan način smo predstavili i promovirali grad Ivanec koji je pomogao u realizaciji ovog gostovanja.
Srdačno zahvaljujemo TZ grada Bakra i suorganizatoru manifestacije, prijateljima iz Gradske Straže Bakar 1848 i njihovoj toploj dobrodošlici.