Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Srednjovjekovni turnir i sajam u Varaždinu

10Udruga viteški red Sv. Nikole 2. lipnja organizirao je srednjovjekovni turnir u streličarstvu "Anđeoska strijela" i srednjovjekovni sajam s popratnim sadržajima. Manifestacija se održala na Starome gradu u izuzetno pozitivnom ozračju s kvalitetnom organizacijom. Ništa nije moglo spriječiti vitezove i njihove dame u prikazivanju svoje ljepote i vještina unatoč kišnom vremenu.

U podlozi produkcije srednjovjekovne muzike, posjetioci i prolaznici mogli su uživati u cjelodnevnim pripremljenim raznolikim sadržajima kao što su: streličarski turnir, viteške borbe, srednjovjekovni ples i pjesma, sajam s izloženim rukotvorinama.

Na manifestaciji temeljem dobre suradnje i poziva sudjelovala je TZ grada Ivanca i udruga Ivanečki vitezovi. Naše predstavljanje i sudjelovanje u programu bilo je bazirano na povijesnoj postrojbi Vitezova ivanovaca i dama te promocijom autohtonih suvenira i promotivnih materijala koji su bili izloženi na originalnoj staroj više od sto godina putnoj škrinji. Također ovo je bila prilika za upoznavanje i dogovor s srodnim skupinama i udrugama za buduću zajedničku suradnju što ćemo uskoro prezentirati povodom obilježavanja Dana grada Ivanca.

Ovom prilikom zahvaljujemo Viteškom redu Sv. Nikole na pozivu i srdačnom gostoprimstvu i ugodnom druženju, bila je to lijepa nedjelja i manifestacija.

S obzirom da raspolažemo s mnogo lijepih fotografija, a one govore više od riječi, pa pogledajte!