Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Obilježavanje Dana grada Pregrade - "Bijela nedjelja“ 2013.

pregradakostel7TZ grada Ivanca i Ivanečki vitezovi odazvali su se pozivu grada Pregrade i povijesne postrojbe "Kostelska pištola - Keglevičeva straža Kostel", u obilježavanju Dana Grada Pregrade na "Bijelu nedjelju", i susretu povijesnih postrojba, 07. travnja 2013.

Svake godine Pregrada slavi svoj Dan na Bijelu nedjelju. Istog dana župa Uznesenja BDM slavi dan posvećenja župne crkve. Tako su zajedno proslavljeni šesnaest godina od proglašenja Pregrade Gradom i 193 godine od posvećenja župne crkve.
Program proslave na sam Dan Grada započeo je postrojavanjem deset povijesnih postrojbi Hrvatske vojske uz limenu glazbu Grada Pregrade, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za duše poginulih branitelja ispod spomen križa na gradskom groblju u Pregradi, te odlaskom na koncelebriranu svetu misu u župnoj crkvi Uznesenja BDM, koju je predvodio i duhovno obogatio monsignor Ivan Hren.

Program je završio glazbom. U dvorani Srednje škole Pregrada, pred oko dvije tisuće gledatelja, održan je deveti po redu festival novih tamburaških kajkavskih popevki "Pjesma i tambura" u organizaciji Kajscene i Radija KAJ u direktnom radijskom prijenosu.
Udruga Ivanečki vitezovi svojim su prisustvom doprinijeli u kvalitetnoj realizaciji raznolikog programa, ujedno promičući kulturu i baštinu grada Ivanca. Pomoć u realizaciji ove aktivnosti pružio je grada Ivanec.
Ovom prilikom zahvaljujemo gradu Pregradi i povijesnoj postrojbi "Kostelska pištola-Keglevičevi straži Kostel" na pozivu i gostoprimstvu.