Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Ivanečki rudarski dani - osvrt

DSC 5181U nedjelju, 02.12. povodom spomendana Sv. Barbare realizirana je završna svečanost manifestacije Ivanečki rudarski dani. Program je započeo svečanim dočekom –špalirom kojega su upriličili Ivanečka rudarska četa, Vitezovi ivanovci, Varaždinska građanska garda, Zrinska garda Čakovec, Husarska pukovnija iz Varaždina, Društvo prijatelja i narodnih običaja Maska obučeni u naše tradicijske nošnje i Udruga građana iz Prigorca. Svima ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo na odazivu. Nastavak programa je slijedio misnim slavljem koje je predvodio ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić.

Nakon misnog slavlja svi posjetioci su se okupili u Župnoj dvorani na rudarskom domjenku uz ponudu starih tradicijskih jela ivanečkog kraja što je pripremio hotel „Orion“ te članice Društva prijatelja i narodnih običaja Maska i Udruge građana Prigorec.
Završetak manifestacije je uslijedio u ugostiteljskom objektu Gost&Ona uz degustaciju posebnog „Rudarskog napitka“ koji je poslužen u nekadašnjim emajliranim lončićima. Topli napitak je pripremljen u suradnji s vlasnikom i TZ grada Ivanca.

Od prošle godine održavanje manifestacije smo podijelili u dva termina, ljetni u sezoni i ovaj drugi dio u posezoni koji se bazira na tradiciji. U ljetnom terminu imali smo temu srednjevjekovno rudarenje. Tom prilikom smo iskovali prvi planinarski novčić povodom obilježavanja 120. obljetnice planinarstva u Ivancu uz prisutne ostale sadržaje.
Ovom prilikom upućujemo zahvalu svima koji su sudjelovali u pripremama i konačnoj realizaciji ovogodišnje manifestacije, prije svega:
Pokrovitelju Gradu Ivancu, vlč. Zoranu Gložinić, hotelu „Orion“, Udruzi građana Prigorec, Društvu prijatelja Maska i udruzi Ivanečki vitezovi-Rudarskoj četi, Gost&Oni, kao i svima ostalim koji nas podržavaju, te mnogim pojedincima koji su svojim nesebičnim radom bitno utjecali na realizaciju manifestacije.

Zahvaljujemo posjetiocima i udruženjima na dolasku u Ivanec, medijima koji su aktivno sudjelovali na najavama i osvrtu ove jedinstvene manifestacije.
Više o svemu putem fotografija koje potpisuje Zdenko Horvat.