Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Ivanovci u obrani Čanjeva

canjevo (9)Općina Visoko zajedno s udrugom Praškocijeve Haramije Visoko - Čanjevo, su 13. godinu za redom organizirali povijesnu manifestaciju koja se održala na utvrdi Čanjevo.
Najzanimljiviji i najatraktivniji dijelovi bili su „opsada grada Čanjeva“ te „noćni napad na utvrdu“ u kojima su sudjelovali Praškocijeve haramije, Red srebrnog zmaja, Viteški red Sv. Nikole i Vitezovi Ivanovci, a pridružili su im se i članovi Prve kubure iz Višnjice. Među nazočnima bio je načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, saborski zastupnik Anđelko Stričak, general Zdravko Jakop.
Na autentičnom povijesnom lokalitetu uz mnogobrojne srednjevjekovne sadržaje unutar i oko zidina utvrde naši vitezovi su na kvalitetan način promovirali našu baštinu .
Sudjelovanje je realizirano u koordinaciji Tz grada Ivanca i udruge Ivanečki vitezovi temeljem poziva Općine Visoko.

Izvor-foto: Ivanečki vitezovi, EVARAŽDIN.HR , Aktualno.hr