Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Petar Jagetić (1917.-1998.)

petarjagetic1Prije 20 godina na jučerašnji dan napustio nas je jedan od značajnih ivanečkih fotografa.
Petar Jagetić (1917. -1998). Grafički zanat za majstora grafičara položio je u Novom Sadu. U svojoj struci, kao grafičar, radio je od godine 1932. pa do 1941. Fotografijom se bavio već od godine 1931.

Nakon Drugoga svjetskog rata, godine 1946, polaže u Zagrebu pri Obrtničkoj komori majstorski ispit za fotografa. Od tada pa do svoje smrti živio je u rodnom Ivancu kao profesionalni fotograf. U Ivancu od 1950. godine pod njegovim vodstvom djeluje Foto-klub koji priređuje izložbe, a članovi sudjeluju na izložbama drugih klubova. Petar Jagetić svakako je djelovao i utjecao na fotografsko stvaralaštvo u Ivancu. Ostavio je upečatljivu i značajnu fotografsku zbirku fotografija koje su obilježile jedno vremensko razdoblje. Prije svega ovom prigodom trebamo se podsjetiti na njegov planinarski opus i motive s naše Ivančice. Posebno jer ove godine obilježavamo 120 obljetnicu organiziranih planinarskih aktivnosti u Ivancu.
U prilogu nekoliko foto uratka Petra Jagetića.