Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Turistička šetnica „Ivanečki mlinarski put“

Oživljena šetnica-obilazak mlinova
obilazakmlinova (13)U subotu 24. Veljače, prije same promocije karte šetnice u Muzeju planinarstva realizirana je prva šetnja Ivanečkim mlinarskim putem uz tiskanu kartu.

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča u suradnji s Društvom turističkih vodiča i pratitelja Varaždin zajednički smo organizirali posjet-obilazak mlinarskih lokaliteta uz vodstvo licenciranog turističkog vodiča gospođe Mirjane Bračko. Tijekom dvosatne šetnje prisutni posjetioci imali su se prilike upoznati s određenim mlinarskim lokalitetima na kojima su postavljene Interpretacijske ploče. Na pojedinim preostalim mlinarskim zdanjima organizirana je i degustacija autohtonih proizvoda. Kod mlina Antuna Levanića njegova kći Vesna Štruklec počastila je sve posjetioce domaćom kukuruznom zljevkom. U samom sadržaju izleta prisutna je i prezentacija proizvodnje brašna u zaboravljenim mlinovima, poput mlina Mate Friščića o kojemu se brinu nasljednici, obitelj Friščić Kreše. Na ovom lokalitetu također svi posjetioci su uživali u autohtonoj hrani i piću. Unatoč lošim vremenskim uvjetima u ovom nesvakidašnjem turističkom podvigu odazvali su se mnogobrojni građani iz Ivanca i Varaždina. Posebno nas raduje odaziv djece iz Osnovne škole pod vodstvom profesorice Suzane Jagić. Turistički interes iskazan je i od strane putničke agencije „Taubek Tours d.o.o.“ čiji je sam vlasnik sudjelovao u izletu s ciljem buduće ponude sadržaja na turističkom tržištu. Ovom prilikom zahvaljujemo svima na odazivu i lijepom mlinarskom druženju. Više o svemu putem fotografija.


Foto: Zdenko Horvat, Marijan Friščić