Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Obilazak Ivanca

P1050007Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, 14.01. 2018. građani Ivanca imali su priliku obići uži centar Grada u pratnji licenciranog turističkog vodiča, profesorice Mirjane Bračko.
Ovaj projekt „Upoznaj svoju zemlju“ organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH), u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Riječ je o besplatnim turističkim vođenjima koja su se održala u više od 40 hrvatskih gradova i lokacija u kojima djeluju društva turističkih vodiča, odnosno članovi ZDTVH-a.
Tom prilikom je u Ivancu izvršen obilazak povijesnih i potencijalno turističkih lokaliteta.
Obilazak je započeo kod Gradske vijećnice, gdje je prof. Bračko nazočne podsjetila na okolnosti priznavanja Hrvatske koji se dogodio tijekom agresije srpskih paravojnih snaga i tzv. JNA, u vrijeme kada je oko trećine Hrvatske bilo okupirano.

Krenuli smo počevši od Gradske vijećnice dalje Nazorovom ulicom, do Zadružnog doma, zatim Vatrogasnog doma, pa dalje ulicom Đure Arnolda, a odatle u gradski park, te na arheološki lokalitet Stari grad Ivanec. Uslijedio je obilazak crkve i župnog dvora, pa zgrade prvog samoposluživanja, a razgledavanje je završilo obilaskom izložbe Tomislave Turčin u Muzeju planinarstva, koju je nazočnima opisno približila povjesničarka umjetnosti i arheologinja, Ivančica Peharda.
Prof. Bračko putem je iznosila više i manje poznate povijesne činjenice i narodna vjerovanja o svakom lokalitetu kod kojega bi se zastalo, a njezino je stručno izlaganje nadopunjeno i nekim saznanjima samih sudionika pohoda.
Prisutni sudionici ove nesvakidašnje ekspedicije nisu krili svoje zadovoljstvo te su izrazili potrebu za što češćim takvim šetnjama i upoznavanje naše sredine. Na kraju, stanovnici svakog grada najbolji su ambasadori turizma i sveopće promocije Hrvatske.
Slijedeći turistički obilazak u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca bit će, najavila je prof. Bračko, krajem veljače u povodu Dana turističkih vodiča, a ići će se putem gdje su bili poznati ‘Ivanečki mlinovi’.
Ovo lijepo događanje podržala je Turistička zajednica Grada Ivanca, a svakako ćemo i u budućnosti aktivno sudjelovati i podržavati slične manifestacije i projekte.