Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Ivanečki rudarski dani 2017. - Osvrt

DSC 8132U nedjelju, 03.12. povodom spomendana Sv. Barbare realizirana je završna svečanost manifestacije Ivanečki rudarski dani. Program je započeo svečanim dočekom - špalirom kojega su upriličili Ivanečka rudarska četa, Varaždinska građanska garda, Zrinska garda Čakovec, Trakošćanski streličari, Društvo prijatelja narodnih običaja Maska obučeni u naše tradicijske nošnje i Udruga građana iz Prigorca. Svima ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo na odazivu. Nastavak programa je slijedio misnim slavljem koje je predvodio ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić.

Nakon misnog slavlja svi posjetioci su se okupili u Župnoj dvorani na rudarskom domjenku uz ponudu starih tradicijskih jela ivanečkog kraja, što su pripremile članice Udruge građana Prigorec.
Od ove godine održavanje manifestaciju smo podijelili u dva termina, ljetni u sezoni i ovaj drugi dio u posezoni koji se bazira na tradiciji. U ljetnom terminu imali smo temu od rudarenja do kovanja novčića. Tom prilikom smo iskovali prvi novčić sreće. Uprizorili smo sponu vitezova i rudara u srednjevjekovnom razdoblju.
Potrebno je istaknuti da ove godine ujedno obilježavamo i mali jubilej 10 obljetnicu neprekinutog održavanja ove manifestacije
Ovom prilikom upućujemo zahvalu svima koji su sudjelovali u pripremama i konačnoj realizaciji ovogodišnje ali i svih prijašnjih manifestacija, prije svega:
Pokrovitelju Gradu Ivancu, vlč. Zoranu Gložinić, Udruzi građana Prigorec, Društvu prijatelja Maska i udruzi Ivanečki vitezovi-Rudarskoj četi , kao i svima ostalim koji nas podržavaju, te mnogim pojedincima koji su svojim nesebičnim radom bitno utjecali na realizaciju manifestacije.