Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Promocija Ivanca u Švicarskoj

IMG 20170731 113313Djelić Ivanca i njegove tradicije na XVI. međunarodnom znanstveno stručnom skupa nastavnika njemačkoga jezika u Švicarskoj
Nedavno, od 31.sprnja do 4. kolovoza u Freiburgu u Švicarskoj održavao se veliki međunarodni skup profesora i nastavnika njemačkoga jezika pod nazivom: BRÜCKEN GESTALTEN – MIT DEUTSCH VERBINDEN.

Skup je prvenstveno bio namijenjen stručnjacima, predavačima, istraživačima, studentima te predstavnicima udruga iz cijelog svijeta kojima je predmet interesa njemački kao drugi ili strani jezik. Cilj skupa je bio prikaz aktualnog stanja u znanosti i razvoju na području predmeta njemačkoga kao stranog i drugog jezika i poticanje suradnje na svjetskoj razini, kao i između zemalja njemačkoga govornoga područja te unutar Švicarske.
Jedan dio programa skupa bio je predviđen za predstavljanje udruga pojedinih zemalja pa se tako predstavilo i Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV). Osim predstavljanja aktualnih projekata Društva te prikaza 25. godina djelovanja, Društvo je predstavilo i specifične hrvatske proizvode poput licitarskih srca i ostalih znamenitosti. Među istima našao se i djelić ivanečke kulture i povijesti. Posjetiteljima su prikazane i podijeljene knjige Ivanečki mlinovi, prospekti i brošure Turističke zajednice Ivanec na engleskome jeziku te suveniri viteški pečati i simbolične rudarske lampe. Kao i obično navedeni materijali i suveniri zainteresirali su velik broj međunarodnih posjetitelja čemu svjedoči slikovna produkcija.
Zahvaljujemo prof. Ivani Matić na kvalitetnom edukativnom pristupu posebno na osobnom doprinosu u turističkom i kulturnom promicanju grada Ivanca na međunarodnoj razini.