Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Snimanje priloga HRT-a o Ivanečkim mlinovima i interpretacijskim pločama

P1030750Malo fotografija s jučerašnjeg snimanja priloga HRT-a o projektu Ivanečkih mlinova. Projekt koji sve više pobuđuje pozornost na globalnoj razini. Snimanje je realizirano na nekoliko lokacija, a završetak je bio kod Friščićevog mlina koji još uvijek funkcionira na starinski način. Primarni interes je bio postav Interpretacijskih ploča na 20 lokacija gdje su nekada bili upečatljivi ivanečki melini. Također usmjerena pozornost snimanja je bila i na tisak jedinstvene knjige o Ivanečkim mlinovima koja je pisana dvojezično (hrvatski i engleski). Podsjećamo da je uz knjigu izdana i promotivna turistička brošura.

Projekt je trenutno u fazi realizacije u smislu izrade tematske edukativne šetnice „Ivanečki mlinarski put“. Uskoro više o tome.
Snimanje priloga ujedno je prilika da se projekt još više približi svim potencijalnim posjetiocima na globalnoj razini, posebno jer je dostupan tijekom cijele godine. Snimljeni prilozi će biti sastavni dio nekoliko emisija u budućem razdoblju.