Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

3. hrvatski festival kiparenja motornom pilom

kiparenje motornom pilom7 050616Prema dobivenim informacijama uskoro će se održati jedna posebna manifestacija, pozivamo Vas za prijavu i posebno za posjet jedinstvenom događaju.

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Šumarskog fakulteta Zagreb, organizira 3. hrvatski festival kiparenja motornom pilom koji će se održavati u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine s početkom u 09:00 sati u parku stare osnovne škole Salinovec. Ove godine festival je i dio programa u sklopu obilježavanja dana grada Ivanca.

Na festivalu kiparenja motornom pilom biti će prezentirane vještine natjecatelja u rezbarenju drveta. Značajnosti festivala i ove godine doprinosi sudjelovanje inozemnih kipara iz Slovačke, i Slovenije uz desetak domaćih kipara iz različitih dijelova Republike Hrvatske.
Uz promatranje atraktivnog kiparenja motornom pilom posjetitelji će moći na reklamnim štandovima dobiti osnovne podatke o šumarstvu u Hrvatskoj, tvrtka Kolar d.o.o. predstaviti prodajni asortiman STIHL i VIKING proizvoda, KUD Salinovec će se predstavit tradicionalnim plesovima i nošnjom zagorskog kraja, a OPG-ovi s područja grada Ivanca će prezentirati svoje proizvode. Paralelno uz kiparenje odvijati će se i radionica za najmlađe, gdje će se moći izrađivati zabavni rekviziti poput zmajeva za letenje i sl. Prvi dan kiparenja motornom pilom završiti će se nastupom glazbenog sastava „PRESTIGE MUSIC BAND“ do kasnih večernjih sati.

Preliminarni program:

1. DAN (17.06.2017.)
09:00 – Svečano otvaranje 3. hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom, nastup mladih uzrasta KUD-a Salinovec
10:00 – Početak kiparenja motornim pilama
13:00 – Pauza za ručak za natjecatelje,
14:00 – Nastavak kiparenja motornim pilama
19:00 – Završetak kiparenja motornim pilama
19:30 – nastup glazbenog sastava „PRESTIGE MUSIC BAND“

2. DAN (18.06.2017.)
09:00 – Nastavak kiparenja motornom pilom
13:00 – Pauza za ručak za natjecatelje
15:00 – Disciplina „Speedcarving“ brzinsko oblikovanje drvenih figura u trajanju od 40 min
16:00 – Licitacija skulptura izrađenih u disciplini Speedcarving
18:30 – Završetak kiparenja motornim pilama
19:00 – Proglašenje pobjednika natjecanja, podjela zahvalnica i zatvaranje festivala uz
nastup starije skupine KUD-a Salinovec

Za više informacija:
Stjepan Četrtek, tajnik DŠR Salinovec, scetrtek@gmail.com, mob: 0915883857
Kruno Lepoglavec, predsjednik org. odbora, lepoglavec@sumfak.hr, mob: 0989030781