Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Međunarodna aktivnost u Požegi

pozega  (4)Turistička zajednica grada Ivanca i Ivanečki vitezovi odazvali su se pozivu grada Požege i povijesne postrojbe Trenkovi panduri u obilježavanju Grgureva-Dana Grada Požege i međunarodnom susretu povijesnih postrojba, 11-12. ožujka 2017.

Povodom Dana grada Požege i Grgureva, 11. ožujka 2017. održan je tradicionalni mimohod, a potom i smotra povijesnih postrojbi. Središnja svečanost postrojavanje održana je na Trgu Sv. Terezije, gdje su položeni vijenci uz spomenik Luki Ibrišimoviću Sokolu koji je predvodio narodnu vojsku i na Grgurevo 12. ožujka 1688. krenuo u odlučnu bitku pobijedivši nadmoćnu tursku vojsku.
Smotru postrojenih povijesnih postrojbi izvršio je gradonačelnik Vedran Neferović, a dobrodošlicu im je poželio i župan Alojz Tomašević.
Također u sklopu manifestacije obilježavanja Dana grada Požege prezentiran je Turistički vodič na oko stotinu stranica, s brojnim fotografijama i turističkim sadržajima, ovaj turistički vodič zasigurno će pridonijeti promociji Požege u Hrvatskoj, ali i šire.
I ove godine uspjeli smo na originalan način promovira grad Ivanec, partnere i rad same udruge, te samim time značajno doprinijeti turističkoj i kulturnoj identifikaciji i stvaranje imidža grada Ivanca i Varaždinske županije.

Realizaciju ove aktivnosti ostvarena uz pomoć grada Ivanca i TZ grada Ivanca.