Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Ranch Chivas

2Nedavno, evo nas opet u posjetu i obilasku OPG Marčenić u Željeznici.
U obilasku se pridružila i direktorica TZ Varaždinske županije Elizabeta Dolenec uz voditelja TZ grada Ivanca, Borisa Jagetića Daraboša i prvostupnice u Turističkom uredu Kristine Posenjak.

Svrha posjeta je razmatranje i uvid u postojeće stanje s ciljem mogućnosti turističkog razvoja i novog sadržaja grada Ivanca i Varaždinske županije.
Prema dobivenim informacijama vlasnika Rancha, Tomislava Marčenića i supruge Mirjane, nakon višegodišnjeg života u Zagrebu odlučuju se preseliti u mirniju i prirodniju okolinu. Svakodnevne automobilske gužve, zatvoreni u uredu ili stanu, okruženi asfaltiranim površinama nisu donosile odgovarajuće zadovoljstvo. Obitelj se seli na staro imanje u blizini šume kako bi naučili rasti i razvijati se u skladu s prirodom. Imanje imenuju u „Ranch Chivas“ te 2015. godine osnivaju OPG Marčenić koje je u fazi razvoja. Imanje se nalazi u zaselku Željeznica, u uskoj potočnoj dolini u podnožju sjeverozapadnih obronaka planine Ivančice. Ispred imanja teče potok Željeznica, a samo imanje je sa svih strana uokvireno strmim, šumovitim padinama Ivanščice. Na Ranchu Chivas trenutno se nalazi 8 konja koji doprinose razvoju održivog, ruralnog i rekreacijskog turizma. Prema dobivenim informacijama obitelji Marčenić u realizaciji kao i planiranim aktivnostima prisutna je vizija u nekoliko programa poput:
U jahaćem programu u ponudi imamo rekreacijska jahanja koja obuhvaćaju:
- šetnju na konju u trajanju od 15 minuta
- poduku u jahanju u trajanju od 10 sati
- terensko jahanje koje se ostvaruje po satu jahanja u blizini imanja ili kroz organizirane izlete
Izleti se svakodnevno stvaraju, a već uhodani izleti obuhvaćaju:
- izlet „Ja volim Margečan“ u trajanju od 3h
- izlet „Ja volim Šumi“ u trajanju od 4 h
- izlet „Ja volim Jarki“ u trajanju od 5 h
- izlet „Ja volim Pokojec“ u trajanju od 6 h
- izlet „4 dana u sedlu“ u trajanju od 6 dana
Nadalje ističu: „Kao iskusni planinari, odlučili smo u našoj ponudi omogućiti poludnevne i jednodnevne organizirane izlete kroz poznate i manje poznate predjele Ivanščice. Izleti se trenutno razvijaju, a nudit ćemo ih na način da su prilagodljivi godinama, fizičkim mogućnostima i tehničkom znanju korisnika te su u stalnom razvoju i dopunjavanju. Svi organizirani izleti će uključivati vodiča...“
Prema istaknutim planovima i idejama, finalnim ispunjavanjem svih potrebnih preduvjeta, ovaj Ranch predstavljat će jedan novi turistički sadržaj.
O OPG-u više u fotogaleriji.

Foto: Tz grada Ivanca i OPG Marčenić