Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Dani hrvatskog turizma

003 161026 1dht1[1]Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i HGK održani su na Braču s nizom prezentacija, panel rasprava, radnih sastanaka kao i svečana dodjela turističkih nagrada i priznanja po određenim kategorijama.

Prilikom svečane dodjele nagrada ministar turizma Gari Cappelli naglasio je važnost suradnje među dionicama u turizmu kao jednog od ključnih faktora razvoja turizma i odličnih turističkih rezultata u ovoj godini. „Hrvatski turizam iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate i u tom smjeru se želimo nastaviti razvijati i obarati rekorde. Turizam ima važnu ulogu za ukupno gospodarstvo Hrvatske i zato je iznimno važno da se nastavimo razvijati te time pružimo primjer i damo poticaj i drugim sektorima u Hrvatskoj.
U posebnom fokusu će mu biti stvaranje uvjeta za nove investicije, za što su, kako kaže, uz ostale preduvjete i zakonsko uređenje turističkog zemljišta, preobrazba neiskorištenih vojnih objekata u turističke svrhe, kao i jedan od projekata iz programa nove Vlade CRO kartica, čiji je cilj potaknuti domaća putovanja, kontinentalni, ali i turizam na moru izvan ljeta.
S tim u vezi najavljuje i jednostavnije uvjete za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava uz financiranje iz EU fondova, kao i da će seoskim domaćinstvima omogućiti povremeno pružanje usluga pripremanja i posluživanja hrane uz pojednostavljene minimalne tehničke uvjete.
Posebno je obećavajuće što je ministar Gari Cappelli u nekoliko navrata naglasio, a i od prije su poznata njegova stajališta da se turizam treba ravnomjernije razvijati posebno apelirajući na kontinent.
Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma bili su prigoda za stjecanje iskustva, uspostava kontakata te je kao takvo nastavak edukativnog pristupa materiji. Činjenica je da grad Ivanec raspolaže mnogim turističkim potencijalima kao i sadržajima koje je potrebno u narednom razdoblju razvijati u cilju realizacije gotovih turističkih proizvoda, dostupnim tijekom cijele godine. Tu se prije svega očekuje uključivanje privatnog sektora i ostalih strukovnih udruženja.
Na Danima hrvatskog turizma prezentiran je projekt „Okusi hrvatske tradicije“ od strane DMK Vall 042 d.o.o iz Varaždina. Prezentacija je izazvala veliku pozornost turističkih djelatnika Hrvatske.
Uz prisutne turističke predstavnike Varaždinske županije, (Varaždin, Ludbreg, Lepoglava, N. Marof, Bednja) na Danima hrvatskog turizma ispred TZ grada Ivanca sudjelovao je Boris Jagetić Daraboš.