Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Dan Varaždinske županije

IMG 6636Završetak programa obilježavanja Dana Varaždinske županije upriličen je smotrom povijesnih postrojbi te nastupom članova Husarske pukovnije na Starome gradu u Varaždinu. Tako su se zamjeniku župana Alenu Kišiću uz već spomenutu Husarsku pukovniju postrojili i članovi Zrinske garde iz čakovca, Varaždinskih Purgara, Husara iz Kapošvara te članovi Ivanečke Rudarske čete. Zamjenik župana Kišić je tom prigodom naglasio kako je ova smotra već postala tradicija, a husari kao simbol Varaždinske županije njeguju tradiciju i bogatu povijest same Županije.

Nakon predaje prijavka, zainteresirani građani tako su mogli uživati u jahačkim vještinama husara, jahanju u manježu te u tzv. husarskoj alki. Najmlađi gosti imali su priliku sudjelovati besplatnom jahanju, što je mnoge mališane itekako obradovalo.

Smotri je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić

Zahvaljujemo na lijepom i ugodnom domaćinstvu!

Izvor: Varaždinske županija
Foto: Varaždinska županija, udruga, Varaždinske vijesti, Varaždinski husari