Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Predstavljen finalni prijedlog Strategije razvoja turizma Županije

20150904 090745U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljen prijedlog Strategije turizma Varaždinske županije 2015.-2025. godine. Strategiju je za Varaždinsku županiju i Turističku zajednicu Varaždinske županije izradio Institut za turizam, koji je zaslužan i za Strategiju razvoja turizma Republike Hrvatske, Grada Varaždina i Grada Ludbrega.

Okupljenim načelnicima, gradonačelnicima, vijećnicima Turističke zajednice Varaždinske županije i direktorima turističkih zajednica gradova i općina, Strategiju je predstavio voditelj projekta dr.sc. Neven Ivandić, a njome se želi pokrenuti novi razvojni ciklus usmjeren na snažnije pozicioniranje Županije na domaćem i stranom turističkom tržištu, te postaviti okvir za definiranje i provedbu politike razvoja turizma usmjerene na povećanje konkurentske sposobnosti turističkih gospodarskih subjekata i povećanje blagostanja stanovnika Županije.

Svojevremeno u sklopu pripreme izrade Strategije turizma Županije, predstavnici Instituta za turizam posjetili su i grad Ivanec, te obišli šire gradsko područje, informirali se o postojećim resursima. Tz grada Ivanca je bila domaćin koja je ujedno pripremila pisane materijale s podlogom postojećih potencijala i ostale važne parametre u cilju izrade strateškog dokumenta

Analizom okruženja i tržišnih trendova postavljena je razvojna vizija, ključni ciljevi, programska i prostorna koncepcija kojom bi Županija u budućnosti trebala postati jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Koncepcija turističkog razvoja pretpostavlja tematiziranje ukupnog prostora te diversifikaciju portfelja turističkog proizvoda, a temelji se na sljedećim odrednicama: grad Varaždin i Klaster Varaždinske Toplice-Novi Marof koji bi trebali predstavljati fokalne točke turističke aktivnosti i biti glavni atraktori stacionarne i izletničke turističke potražnje u Županiji, te veliko ruralno, planinsko i dravsko područje Županije s gustom ponudom različitih turističkih iskustava koji se dominantno razvijaju oko Ludbrega, Lepoglave, Ivanca i Trakošćana.

Gradonačelnik grada Ivanca i Predsjednik Turističke zajednice Milorad Batinić nakon predstavljanja aktivno se uključio u raspravu s jasnim i konkretnim sugestijama oko kvalitetne izrade prijedloga kao i konačne realizacije.

Kako bi se s prijedlogom Strategije razvoja turizma Varaždinske županije 2015.-2025. upoznala šira javnost, sredinom rujna biti će dostupna na web stranicama Varaždinske županije za raspravu i komentiranje

Izvor: Varaždinska županija

 

Foto: Varaždinska županija, TZ grada Ivanca