Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Vitezovi ivanovci u Varaždinu

4. P1220017Ivanečki vitezovi-povijesna postrojba Vitezova ivanovca na proslavi 265. obljetnice svojih prijatelja iz Varaždinske građanske garde u Varaždinu

U subotu, 29.kolovoza 2015. godine u Varaždinu je održan 15. Susret povijesnih postrojbi povodm proslave 265. Obljetnice Varaždinske građanske garde. Tom prigodom je održan svečani mimohod gradskim ulicama grada Varaždina te postrojavanje povijesnih postrojbi na Trgu kralja Tomislava. Na ovom Susretu sudjelovale su povijesne postrojbe iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te čak 14 povijesnih postrojbi iz Hrvatske među kojima i Vitezovi Ivanovci kao predstavnici povijesno najstarije postrojbe.

Nakon svečanog postrojavanja, povijesne je postrojbe pozdravio gradonačelnik Goran Habuš koji je izvršio pregled svih postrojbi. Prijavak ispred naše postrojbe predala je Viteška dama, Ivana Matić. Nakon ovog dijela protokola uslijedio je prijem predstavnika povijesnih postrojbi kod Gradonačelnika u Gradskoj vijećnici i uručivanje Spomenica.

Ivanečki vitezovi su još jednom ostvarili kvalitetnu i pozitivnu suradnju sa susjedima i pokazali kako njeguju tradiciju te da su samim time prepoznati od strane građana, ostalih povijesnih postrojbi, ali i medija. Tome svjedoči i video zapis dolaska Vitezova Ivanovaca na Trg kralja Tomislava, koji je emitiran u večernjem dnevniku Hrvatske radio televizije (link) .
Naravno teško je bilo uskladiti protokolarne termine i veliki interes mnoštvo građana svih životnih dobi koji su ovaj trenutak željeli trajno zabilježiti s našim članovima zajedničkim fotografiranjem.
Aktivnost je realizirana temeljem poziva grada Varaždina i Varaždinske građanske garde.
Vjerujemo da smo ovom međunarodnom aktivnošću dostojno prezentirali naš Grad i povijesno kulturnu baštinu, te utjecali na sadržaj u PPS projektu.
Zahvaljujemo domaćinima na lijepom i ugodnom domaćinstvu !
Više o svemu je zabilježeno slikovnoj produkciji kao i prezentacija naše Udruge građana iz Prigorca i LAG-a sjeverozapad.

 

Foto, Boris Jagetić Daraboš, E -varaždin, grad Varaždin