Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Postava turističke signalizacije

postavturistickesignalizacije (2)Ovih dana naši građani imali su prilike vidjeti aktivnosti oko postava novih turističkih putokaza to jest smeđe signalizacije na području našega Grada.

Turističko vijeće Tz grada Ivanca donijelo je odluku o procesu i terminski plan identifikacije pojedinih lokaliteta. Odlukom su obuhvaćeni prioritete od šireg društvenog i turističkog značaja shodno fazama realizacije i financijskih mogućnosti.
Čitava projektna dokumentacija kao i tehnički prometni elaborat izrađeni su od strane Tz grada Ivanca uz pomoć gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša, čime su ušteđena znatna financijska sredstva od nekoliko tisuća kuna.
Ove godine su obuhvaćeni prometni pravci pod ingerencijom Županijskih cesta, za što je bilo potrebno ishodovati suglasnost uz predočenje projektne dokumentacije. Neki dodaci su učinjeni i na pravcima pod ingerencijom Hrvatskih cesta. Trenutni postav obuhvaća četiri lokaliteta, ukupno 15 putokaznih ploča s držačima i pripadajućim priborom. U pripremi je izrada još nekoliko putokaznih tabli koje će se naknadno učvrstiti na postojeća postolja. Istovremeno smo osigurali i podmirili sve troškove oko postava, čije radove je obavila tvrtka Crtorad iz Varaždina.
Također uz postav smeđe signalizacije izradili smo i drvene putokazne ploče s krovićima za obilježavanje planinarskih putova i zanimljivosti na trinaest lokaliteta. Postav na terenu će u konačnici realizirati HPDI prema ukazanim potrebama i terminskom planu .
Projekt je podržan od strane Hrvatske turističke zajednice, temeljem apliciranog projekta od strane Tz grada Ivanca.
Nastavak aktivnosti obilježavanja i postava smeđe signalizacije nastavljamo iduću godinu prema terminskom planu shodno financijskim mogućnostima. U slikovnoj produkciji neke lokacije obuhvaćene realizacijom.
Podsjetimo se i pozivamo
Tz grada Ivanca sustavno od 2006.g provodi projekt postava smeđe (turističke) signalizacije sukladno programu rada shodno financijskim mogućnostima.
Ponovno obavještavamo sve vlasnike registriranih turističkih objekata da su dužni obavijestiti Tz grada Ivanca o funkcioniranju njihovih poslovnih objekata sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, o ugostiteljskoj djelatnosti, boravišnoj pristojbi i turističkoj članarini. (NN 68/07) ; (NN 88/10) (NN 138/06), (NN 152/08).